Kruidige zoete wijn

Kruidige zoete wijn

aantal | drankje, nagerecht | winter | |

Als de temperatuur buiten onder het vriespunt duikt, zijn we echt toe aan iets warms. Én iets kruidigs. Dit warme kacheltje – in de vorm van een Zwitserse drank – maakt het allemaal net iets aangenamer.

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn
  • 75 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 nootmuskaatpoeder
  • 1 snuf kardamompoeder
  • 3 dunne plakjes gemberwortel
  • een paar citroen- of sinaasappelschillen

Instructies

  1. Breng de suiker, wijn, specerijen en citrusschil langzaam aan de kook. Laat de suiker onder regelmatig roeren oplossen. Laat de wijn nog 15 min. van het vuur af staan en schenk door een zeef. Laat desgewenst afkoelen en serveer in kleine glazen, evt. met een citrusschilletje erin.

Voedingswaarde

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!