Kruidige eitjes met dillecrackers

Kruidige eitjes met dillecrackers

vegetarisch
aantal 4 | brunch, lunch, ontbijt | familietijd, moederdag, pasen, weekend | internationaal | vegetarisch
Gevulde eitjes zijn een klassieker op tafel. Bij dit recept vullen we de schalen van henneneitjes in plaats van het ei. Maak er knapperige dillecrackers bij en eet samen op.
Kijk hier voor nog 6 variaties op gevulde eitjes!
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd15 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 4 biologische scharrel- of boerenhenneneitjes (de kleinste eitjes)
  • ½ el venkelzaad, fijngestampt
  • ¼ bos dille, fijngesneden + extra voor garnering
  • fleur de sel
  • ½ tl witte peper
  • ½ tl zwarte peper
  • geurige olijfolie, voor erover
  • crackers, ± 20 stuks
  • 100 g bloem
  • 75 g speltmeel
  • 50 g semolina
  • 2 el olijfolie
  • ½ el gedroogde oregano
  • ¼ bos dille, fijngesneden
  • fleur de sel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°. Kneed voor de crackers van de bloem, het speltmeel, de semolina, olijfolie, oregano, dille, een snuf zout en 130 ml lauwwarm water een zacht en soepel deeg. Rol het deeg dun uit op bakpapier, zodat je er met een mesje of uitsteekvormpje ± 20 ovale of ronde vormpjes uit kunt snijden. Bestrooi ze met fleur de sel en druk het zout er goed in met je vingers. Bak de crackers in 10-15 min. goudbruin op de bakplaat in de oven. Ze mogen licht van kleur blijven.
  • Zet de eitjes op met ruim koud water en 1 el zout. Breng aan de kook en laat ze op halfhoog vuur in 4-5 min. half hard worden. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze. Snijd met een nat, scherp mes een derde van het eikapje of halveer de eieren in de lengte. Schep voorzichtig het halfzachte eigeel eruit en doe het in een kom. Prak de dooiers fijn met het venkelzaad, de dille, snuf fleur de sel, zwarte en witte peper. Vul de eitjes voorzichtig met het kruiden-dooiermengsel.
  • Besprenkel met een heel klein beetje olijfolie en serveer op een bordje met de crackers ernaast. Garneer de eitjes met een toefje dille of andere groene kruiden.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!