vegetarisch
aantal 700 |
bijgerecht |
doordeweeks |
arabisch |
Van dukkah heb je nooit genoeg! Bewaar in afgesloten doos of pot en gebruik op labne, maar ook als dip met olijfolie, over eitjes, in saladedressings etc. etc. Kortom: onmisbaar in de delicious.keuken!
Ingrediënten
- 200 g kikkererwten geroosterd, gedroogd
- 300 g amandelen geroosterd
- 100 g sesamzaad ongeroosterd
- 5 el korianderzaad
- 2 el komijnzaad
- 3 el anijszaad
- 2 el venkelzaad
- 2 el oregano gedroogd
- 3 el sesamzaad ongedroogd
- 2 el rozenblaadjes gedroogd, van de markt of bij een kruiden- of theespeciaalzaak
- 2 el sinaasappel bio, rasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Spreid de kikkererwten, amandelen, 100 g sesamzaad, koriander, komijn, anijs-en venkelzaad en oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ± 8-10 min. in de oven, tot de specerijen, kikkererwten en noten geuren; schep tussendoor even om. Maal de geroosterde ingrediënten in een keukenmachine tot een half fijn mengsel, of maal het in een grote vijzel als je zin hebt in flink vijzelen.
- Roer er op het laatst het achtergehouden sesamzaad door.
Voedingswaarde
Recept, styling en foodstyling: Nadia Zerouali en Merijn Tol. Fotografie: Sven Benjamins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!