vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
|
|
vegetarisch
Deze bonenkoekjes zijn favoriet bij velen en dus de perfecte snack. Serveer met een lekkere salsa verde of een pittige saus.
Kookgerei
- ook nodig: keukenmachine
Ingrediënten
- 200 g gedroogde witte bonen*
- 1 el baksoda
- 1 l groentebouillon
- 25 g boter
- paar takjes marjolein + extra om erover te strooien
- 100 g rondkorrel zilvervliesrijst
- 2 eieren + 1 extra eidooier
- flinke hand fijngesneden gemengde Italiaanse kruiden salie, rozemarijn, tijm, marjolein
- 4 el olie
Instructies
- Week de bonen met ½ el baksoda een nacht in ruim water. Giet af en breng met de bouillon, boter en marjolein aan de kook. Kook in ± 45 min. gaar en giet af. Bewaar het kookvocht en houd een kopje bonen apart.
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
- Pureer de bonen (houd een paar achter) in de keukenmachine met de eieren, de dooier en wat van het kookvocht glad. Laat iets afkoelen.
- Meng de bonenpuree met de rijst en Italiaanse kruiden. Schep de achtergehouden bonen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Vorm met natte handen balletjes van de massa. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Doe een paar balletjes in de pan en druk ze iets plat met een spatel zodat ze ± 8 cm worden. Bak ze in ± 10 min. goudbruin en krokant op halfhoog vuur. Keer ze regelmatig.
- Bestrooi met wat extra marjolein of andere Italiaanse kruiden.
Voedingswaarde
calorieën: 185kcal
eiwit: 6g
vet: 10g
koolhydraten: 16g
*Of neem 400 g gekookte witte bonen uit een pot. Dan ben je binnen 30 min. klaar.
RECEPT EKE MARIËN FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!