vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
We laten ons deze keer inspireren door de Noord-Italiaanse keuken en geven er een snelle, easy draai aan. In Noord-Italië kan het ‘s winters behoorlijk koud en guur zijn. Italianen maken daarom heerlijke gerechten die iedereen verwarmen.
Vega lasagne met prei, ricotta & walnoten: óók Italiaans en óók verrukkelijk!
Vega lasagne met prei, ricotta & walnoten: óók Italiaans en óók verrukkelijk!
Ingrediënten
- ½ ciabatta
- 6 el olijfolie
- 4 rode uien, in partjes
- 2 rode puntpaprika’s, in reepjes
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 blikken gepelde tomaten à 400 g
- 3 takjes tijm + extra tijm voor erover
- 250 g lasagnebladen
- 200 g gorgonzola in stukjes
- 75 g walnoten
Instructies
- Stop de ciabatta een dag van tevoren in een plastic zakje zodat het wat zachter wordt.
- Verhit in een hapjespan 3 el van de olijfolie. Voeg de uien toe en bak in 5 min. bruin. Schep de ui uit de pan. Schenk 2 el olijfolie in de pan. Bak hierin de paprika en knoflook zachtjes 2 min. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel kleiner. Voeg 150 ml water en de tijm toe, breng aan de kook en kook 10 min. zachtjes.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Breek de lasagnebladen in grove stukken en schep door de saus. Wacht 4-5 min. zodat de lasagne iets zachter wordt en makkelijker met de saus mengt. Schep de ui en helft van de gorgonzola erdoor. Verwijder de tijm en breng op smaak met peper en evt. een snuf suiker als je het te zuur vindt.
- Schep de saus met de lasagne in de ovenschaal; zorg dat er tussen de stukken lasagne steeds voldoende saus zit; de lasagne mag niet aan elkaar plakken.
- Scheur het brood in stukjes, druppel er 1 el olijfolie over en strooi met de rest van de gorgonzola en de walnoten over de lasagne. Bak de lasagne in 25-30 min. goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne uit de oven 5 min. rusten. Strooi er evt. nog extra tijm over.
Voedingswaarde
calorieën: 945kcal
eiwit: 27g
vet: 55g
koolhydraten: 81g
TIP Je kunt dit gerecht ook met andere pasta maken. Voeg hetzelfde gewicht aan pasta toe. Neem liefst wat grotere pasta, zoals schelpjes.
recept Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!