vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
feestdagen, feestelijk, kerst |
midden-oosters |
Koolrolletjes met linzen en geitenkaas maak je met grote savooiekoolbladeren. Vul ze met gekruide citroen-rozemarijn-linzen en verse geitenkaas. Vergeet de ingelegde citroen niet in de vulling, die maakt de koolrolletjes heerlijk fris!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 4 cm gemberwortel, geraspt
- 1 takje rozemarijn, naaldjes heel fijn gesneden + extra voor garneren
- 2 el gepekelde citroen, fijngesneden
- 200 g groene linzen
- 400 ml groentefond
- 4-8 savooiekoolbladeren
- 200 g geitenkaas, vers
Instructies
- Verhit in een braadpan de olijfolie. Fruit de sjalot met de knoflook, gember, rozemarijn en citroen 2 min. Schep de linzen erdoor. Schenk 250 ml fond in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de linzen afgedekt in 15 min. beetgaar.
- Snijd intussen van de koolbladeren het harde deel van de nerf weg. Kook de bladeren 2 min. in ruim water met zout. Laat in een vergiet goed uitlekken.
- Neem de deksel van de linzen en laat het stoofvocht tot 2-3 el inkoken. Verdeel de linzen met de geitenkaas over de koolbladeren. Vouw de bladeren tot buideltjes dicht of klap de zijkanten over de vulling en rol op. Bind de koolrolletjes vast met een stukje keukentouw. Leg de kool tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Leg de koolbuideltjes of -rolletjes in de braadpan. Schenk de laatste 150 ml groentefond erbij en breng langzaam tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de koolrolletjes in 20 min. gaar. Leg de koolpakketjes of -rolletjes op een schaal, giet het stoofvocht erover en garneer met rozemarijn. Lekker met stevig brood met gezouten boter.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!