Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij, lactosevrij
Een ovenschaal vol comfort: sappige worstjes en knapperige kool gecombineerd met een zoete en frisse dressing. Perfect voor de snelle doordeweekse avonden.
Ingrediënten
- 1 kleine rode kool, in 8 parten
- 2 rode uien, in grote partjes
- 4 el extra vierge olijfolie
- 400 g verse worst
- 5 el ciderazijn
- 2 el pure ahornsiroop
- 2 el grove mosterd
- 1 el fijngesneden dille + extra takjes voor de garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de kool en ui op een grote bakplaat, laat wat ruimte vrij in het midden voor de worst. Besprenkel met 1½ el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster ± 5 min. in de oven.
- Verhit ondertussen de resterende olie in een middelgrote koekenpan op matig vuur en bak de worst ± 3 min. per kant. Leg de worst op de bakplaat met de kool. Voeg 1 el azijn en 1 el ahornsiroop toe aan de pan, roer de bodem los met een houten lepel en schenk over de kool en worst. Rooster ± 25 min. in de oven tot de kool gaar is en de buitenkanten krokant.
- Meng de mosterd en gesneden dille in een kommetje en voeg de resterende azijn en ahornsiroop toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Bedruppel de worst en kool met de dressing en bestrooi met takjes dille.
Voedingswaarde
- calorieën: 425 kcal
- eiwit: 23 g
- vet: 30 g
- koolhydraten: 12 g
RECEPTEN & FOODSTYLING LUCY NUNES, TRACY PATTISON, STYLING DAVID MORGAN, FOTOGRAFIE ALAN JENSEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk ook eens: geroosterde kool met miso-azijn en bacon