Konijnhachee met cranberry en rozemarijn

Konijnhachee met cranberry en rozemarijn

aantal 4 | hoofdgerecht | najaar, weekend | nederlands |
Een heerlijk gerecht om je aan op te warmen tijdens de koude winterdagen. Tip van Janneke: ‘Stoof rodekool op het laagste vuur 40-50 min. in een laagje appelsap met kruidnagels, met de deksel op de pan. Roer er het laatste kwartier een in stukken gesneden, friszure appel en een plakje verkruimelde ontbijtkoek door.’
Kooktijd20 minutes
Stoven2 hours 30 minutes
Totale tijd2 hours 50 minutes

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 50 g boter
  • 3 uien in ringen
  • 50 ml azijn
  • 750 ml wild- of vleesbouillon
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 kruidnagels
  • 2 el cranberrycompote
  • 2 dikke plakken ontbijtkoek

Instructies

  • Dep de konijnbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan. Bak de konijnenbouten in ± 5 min. rondom bruin aan. Neem ze uit de pan.
  • Schep de uienringen door het bakvet en bak 5 min. zachtjes mee. Leg de konijnbouten terug in de pan. Voeg de azijn, bouillon, kruidnagels en cranberrycompote toe. Breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag. Verkruimel de ontbijtkoek boven de stoof en leg de rozemarijn tussen de konijnbouten in de pan. Stoof de konijnenbouten in 2-3 uur zachtjes gaar.
  • Neem ze uit de pan en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de pan en breng de hachee op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree en gestoofde rodekool.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!