veganistisch, vegetarisch
aantal 4 |
ontbijt |
doordeweeks |
|
vegan, vegetarisch
Start je dag met deze romige kokosyoghurt. Getopt met knapperige speltgranola, vijgen en maanzaad. De speltgranola is de absolute sterspeler, omdat je hem eenvoudig zelf (en dus vegan en vers!) maakt. De suikers karamelliseren in de oven en worden zo superkrokant. Minimale moeite, maximaal plezier. Het verschil met reguliere granola? We gebruiken geen honing, maar agave- of ahornsiroop.
Ingrediënten
- 150 g spelt-, haver, of boekweitvlokken*
- 50 g pijnboompitten
- 75 g hazelnoten
- 50 ml agave- of ahornsiroop
- 1 tl gemalen kaneel
- 4 verse vijgen
- 400 ml kokosyoghurt
- 2 el kokossnippers
- 2 tl maanzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de spelt-, haver- of boekweitvlokken met de pijnboompitten, hazelnoten, agave- of ahornsiroop en kaneel. Spreid het mengsel uit op een bakplaat met bakpapier. Rooster de speltgranola in de voorverwarmde oven in 10 min. goudbruin. Laat de granola afkoelen en krokant worden. Bewaar in een gesloten pot.
- Maak de vijgen schoon en snijd ze in kwarten. Schep de yoghurt in een schaal of verdeel over glaasjes. Verdeel de vijgen erover met wat granola, de kokossnippers en het maanzaad. Bewaar de rest van de granola voor een andere keer.
Voedingswaarde
calorieën: 614kcal
eiwit: 13g
vet: 39g
koolhydraten: 50g
* Wil je liever glutenvrije granola? Neem dan een combinatie van bijvoorbeeld rijst- en boekweitvlokken, in plaats van spelt. Quinoavlokken kunnen ook!
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Dit recept geeft je meer granola dan je nodig hebt. Met de rest maak je bijvoorbeeld deze heerlijke chocoladescherven met granola.