De romige koffiemousse zit leuk verstopt onder een laagje krokante chocolade. Breek erdoorheen en geniet van de zachte, rijke mousse!
Deze mousses worden luchtig door het opkloppen van koffie, suiker en ijskoud water. Zorg er dus voor dat het water écht ijskoud is!
Een dessert dat binnen 45 minuten klaar is, waarvan 30 minuten koeltijd in de koelkast: snel, simpel en verrassend lekker. Dit zijn de recepten die je vindt in het Simpel & Snel hoofdstuk van ons nieuwste nummer: kerst deel 2! Hester laat 3 voor-, 3 hoofd- én 3 nagerechten zien die je snel op tafel hebt voor als je geen zin hebt om de hele kerstdag in de keuken te staan.
Je kunt de december-editie hier bestellen of shoppen bij een winkel bij jou in de buurt.
Koffiemousse in coupes met krokante chocolade
aantal 8 | dessert, nagerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | frans |
Sluit 2025 af met dé hit van het jaar: desserts in coupes. Breek met je lepel door het knapperige choco-dakje.
Kookgerei
- 8 coupes of glazen (± 200 ml inh.)
- paletmes
Ingrediënten
- 8 chocolade-madeleines of -cakejes
- 500 g verse frambozen
- 100 g suiker
- 80 ml ijswater
- 10 g oploskoffie, geen espresso
- ¼ tl gemalen kaneel
- 400 g pure chocolade, 70%, in stukjes
Instructies
- Breek de chocolade-madeleines in stukjes en verdeel over de bodem van de coupes. Prak met een vork de frambozen tot een grove puree en verdeel erover.
- Doe de suiker, het ijswater, de oploskoffie, kaneel en een snufje zout in een ruime kom en klop met de (hand)mixer in 5-7 min. tot luchtige, stevige mousse. Verdeel de koffiemousse over de coupes en strijk glad met het paletmes. De koffiemousse moet helemaal tot de rand van de coupe komen.
- Smelt de chocolade in een kom boven een laagje kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken (au bain-marie). Schenk voorzichtig met een lepel een laagje op de koffiemousse. Strijk glad met het paletmes en laat het een beetje langs de rand van het glas druipen. Zet ± 30 min. in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.
Voedingswaarde
- calorieën: 584 kcal
- eiwit: 8 g
- vet: 32 g
- koolhydraten: 62 g
RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk ook eens: croissant-ijs met feuilletine & chocosaus