aantal 6 |
zoet |
feestelijk |
|
Deze koffiecake is een echte traktatie voor coffee lovers. De perfecte balans tussen zoet en een tikje bitter. En natuurlijk extra lekker door de Kahlua door het glazuur!
Ingrediënten
- 170 g boter zacht, ongezout
- 170 g tafelsuiker fijn
- 3 eieren
- 170 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 3 tl espresso zeer sterk gezet, heet
- chocolade ijs mokka- of vanilleijs voor erbij
glazuur
- 90 g boter ongezout, op kamertemperatuur
- 90 g roomkaas vers, neem de stevige roomkaas, bijv. monchou
- 250 g poedersuiker gezeefd
- 1 tl vanillearoma
- 1 el Kahlua of andere koffielikeur
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een ronde springvorm van 22 cm in en bekleed de bodem en wand met bakpapier.
- Klop in een kom de boter en poedersuiker met een elektrische mixer tot een licht luchtig mengsel. Klop de eieren er één voor één door en voeg na elk ei 1 el meel toe. Spatel de rest van het meel en dan de koffie erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak 35 min., of tot een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt. Laat in de vorm 30 min. afkoelen en keer dan op een rooster.
- Meng alle ingrediënten voor het glazuur in een keukenmachine totdat het glad is. Bestrijk de afgekoelde cake hier royaal mee. Serveer met ijs.
Voedingswaarde
Recepten: Philip Johnson. Fotografie: Jared Fowler. Styling: Cherise Koch. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!