Koffie met witte-chocoladeroom

Koffie met witte-chocoladeroom

[membership level=”-3″]

aantal 4 | drankje | valentijn | |
Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven we deze maand het recept voor warme fairtrade koffie met witte-chocoladeroom.
voorbereiding5 minutes
kooktijd10 minutes
totale tijd15 minutes

ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 1 chocolade wit, reep à 100 g
  • 4 kopjes espresso- of filterkoffie fairtrade

instructies

  • Klop 125 ml van de slagroom bijna stijf. Schaaf voor de chocoladekrullen van de onderkant van de reep met een kaasschaaf, dunschiller of scherp mes 25 g mooie krullen af. Je kunt de chocolade ook grof raspen als je dat makkelijker vindt. Hak de rest van de chocolade grof. Zet alles afgedekt koel weg 
tot gebruik.
  • Verwarm de rest van de slagroom. Doe het vuur uit en laat de gehakte chocolade onder
 af en toe roeren in de warme room smelten.
  • Maak 4 kopjes filter- of espressokoffie in ruime koppen. Verdeel er de warme chocoladeroom over. Schep een flinke lepel slagroom op elke kop koffie en bestrooi met 
de chocoladekrullen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Coen Beute
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

[/membership]
[membership level=”3″]
aantal 4 | drankje | valentijn | |
Achter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven we deze maand het recept voor warme fairtrade koffie met witte-chocoladeroom.
voorbereiding5 minutes
kooktijd10 minutes
totale tijd15 minutes

ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 1 chocolade wit, reep à 100 g
  • 4 kopjes espresso- of filterkoffie fairtrade

instructies

  • Klop 125 ml van de slagroom bijna stijf. Schaaf voor de chocoladekrullen van de onderkant van de reep met een kaasschaaf, dunschiller of scherp mes 25 g mooie krullen af. Je kunt de chocolade ook grof raspen als je dat makkelijker vindt. Hak de rest van de chocolade grof. Zet alles afgedekt koel weg 
tot gebruik.
  • Verwarm de rest van de slagroom. Doe het vuur uit en laat de gehakte chocolade onder
 af en toe roeren in de warme room smelten.
  • Maak 4 kopjes filter- of espressokoffie in ruime koppen. Verdeel er de warme chocoladeroom over. Schep een flinke lepel slagroom op elke kop koffie en bestrooi met 
de chocoladekrullen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Janneke Philippi. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Coen Beute
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

[/membership]

Koffie met witte-chocoladeroom