knoflookkip met courgettekoolsla

knoflookkip met courgettekoolsla

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | lente, zomer | midden-oosters |

Deze knoflookkip is een heerlijke afwisseling op gewone kip. Met een knapperige korst en een zachte binnenkant. Bij ons loopt het water al in de mond! Geen barbecue? Uit de oven is de knoflookkip nét zo lekker.

Kooktijd:45

Marineren20

Totale tijd:1 5

Kookgerei

  • wildschaar of grote keukenschaar
  • 2 spiesen, lang, metaal

Ingrediënten

  • 1 hele kip, à 1,5 kg
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 2 citroenen, sap + halve citroenen voor erbij
  • 4 el olijfolie
  • 500 g courgette, in dunne plakjes geschaafd
  • 2 courgettes, kleine, in dunne noedels geschaafd
  • ½ chinese kool, klein, in dunne reepjes geschaafd
  • ½ bosje munt, blaadjes afgeplukt en fijngesneden
  • ½ tl mosterd, grof
  • 2 tl dadelstroop
  • sambal oelek (voor erbij)

Instructies

  1. Vlinder de kip. Leg hiervoor de kip met de borst naar beneden. Knip met een wildschaar (of snijd met een scherp koksmes)de rugwervel uit de kip. Deze wordt niet gebruikt. Draai de kip nu om en druk hem plat. Snijd doormidden zodat elk deel een poot en een vleugel heeft.
  2. Leg in een schaal en wrijf in met de knoflook, de helft van het citroensap en 1 el olie. Laat 20 min. intrekken en op kamertemperatuur komen. Maak de barbecue aan of verwarm de ovengrill tot matig heet. Steek de kipstukken aan spiesen en bestrooi met zout en peper.
  3. Leg de stukken kip met het vel omlaag op de barbecue. Gril ze in ± 20 min. met deksel erop gaar, waarbij je ze halverwege keert.
  4. Laat een paar min. rusten. Schep intussen in een kom de courgetteplakjes + noedels om met de kool en munt. Klop in een kom de mosterd, de dadelstroop, de rest van het citroensap en 3 el olie met wat zout en peper tot een vinaigrette. Serveer de kip met de halve citroenen, de koolsla en de sambal.

Voedingswaarde

Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: gepofte aardappel van de BBQ – alles wat je wilt weten