glutenvrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 4 |
|
doordeweeks, familietijd, feestelijk, lente, voorjaar, weekend, zomer |
mexicaans, zuid-amerikaans |
glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch
|
doordeweeks, familietijd, feestelijk, lente, voorjaar, weekend, zomer |
mexicaans, zuid-amerikaans |
glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch
Guacamole zoals hij bedoeld is. In dit recept lees je precies hoe je een klassieke guacamole maakt. Lekker romig, fris en vol van smaak.
Ingrediënten
- 2 Hass avocado's rijp
- 1 pruimtomaat rijp, in blokjes
- 1 serrano chile fijngehakt
- 4 stengels verse koriander fijngehakt
- 1/4 witte ui gesnipperd
- 1-2 limoenen sap naar smaak toevoegen
Instructies
-
Halveer de avocado, verwijder de pit door met je duim op de schilzijde van de avocado te duwen. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep uit met een lepel.
-
Doe alle ingrediënten in een (molcajete) of kom en prak met een vork de overige ingrediënten er doorheen. Zorg dat de guacamole chunky blijft.
-
Proef en voeg naar smaak limoensap toe.
Voedingswaarde
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!