Klassieke aardappelpuree

Klassieke aardappelpuree

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, familietijd | hollands | vegetarisch

Met klassieke puree valt flink te variëren en dat doen we graag in het stampseizoen. Maak aardappelpuree met zoete pompoen en pesto of met mosterdzaad en spinazie of een van deze acht andere varianten.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimig aardappels bijv. désirée, geschild en in stukken
  • 40 g boter in stukjes
  • 125 ml melk verwarmd
  • witte peper naar smaak
  • extra: boter voor serveren

Instructies

  1. Doe de aardappels in een pan en voeg zoveel koud water toe dat ze onderstaan. Breng aan de kook op middelhoog vuur en kook ze in ± 25 min. gaar. Giet af en doe de aardappels terug in de pan. Laat de aardappels terug in de pan. Laat de aardappels in 2-3 min. droogstomen. Stamp de aardappels fijn met de pureestamper of -knijper. Voeg al stampend beetje bij beetje de boter en melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Leg er voor het serveren nog een stukje boter op.

Voedingswaarde

Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kerrie Ray

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!