kiptraybake

kiptraybake
Recepten en foodstyling: Julie Teeken Fotografie: Rolinda Windhorst Styling: Ingrid van Kuringen
Voorkeur: glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, pasen | italiaans | glutenvrij, lactosevrij

In haar rubriek wil Julie je verrassen met toegankelijk eten, met vaak een frisse, crispy kick. Dit recept voor kiptraybake is een mooi voorbeeld. In een handomdraai vier je een kleurrijk Italiaans feestje!

Kooktijd:30

oven30

Totale tijd:1

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes met schil, in vieren
  • 1 rode ui, in parten
  • 400 g tomatenblokjes, blik
  • 3-4 takjes verse Italiaanse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 2 puntpaprika’s, in stukken
  • 390 artisjokharten, blik, uitlekgewicht 240 g uitgelekt
  • 100 g Taggiasche olijven, zonder pit
  • 120 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
  • verse pesto, voor erbij

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de krieltjes, ui, tomatenblokjes en de helft van de kruidentakjes over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bak ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
  2. Ris intussen de blaadjes van de rest van de Italiaanse kruidentakjes en snijd ze grof.
  3. Wrijf de kipfilets in met de laatste eetlepel olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper, zout en de Italiaanse kruiden.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en leg de kipfilets, puntpaprika, artisjokharten en olijven tussen de aardappels. Bestrooi met Parmezaanse kaas en rooster nog 20 minuten in de oven. Schep halverwege om. Lekker met verse pesto.

Voedingswaarde

  • calorieën: 669 kcal
  • eiwit: 50 g
  • vet: 23 g
  • koolhydraten: 60 g

Recepten en foodstyling: Julie Teeken
Fotografie: Rolinda Windhorst
Styling: Ingrid van Kuringen

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: Italiaanse salade: insalata primavera met piadina