In haar rubriek wil Julie je verrassen met toegankelijk eten, met vaak een frisse, crispy kick. Dit recept voor kiptraybake is een mooi voorbeeld. In een handomdraai vier je een kleurrijk Italiaans feestje!
Kooktijd30 minutesminutes
oven30 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour
Ingrediënten
1kgkrieltjes met schil,in vieren
1rode ui,in parten
400gtomatenblokjes,blik
3-4takjes verse Italiaanse kruiden
3elolijfolie
4kipfilets
2puntpaprika’s,in stukken
390artisjokharten,blik, uitlekgewicht 240 g uitgelekt
100gTaggiasche olijven,zonder pit
120gParmezaanse kaas,grof geraspt
verse pesto,voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de krieltjes, ui, tomatenblokjes en de helft van de kruidentakjes over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bak ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
Ris intussen de blaadjes van de rest van de Italiaanse kruidentakjes en snijd ze grof.
Wrijf de kipfilets in met de laatste eetlepel olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper, zout en de Italiaanse kruiden.
Haal de bakplaat uit de oven en leg de kipfilets, puntpaprika, artisjokharten en olijven tussen de aardappels. Bestrooi met Parmezaanse kaas en rooster nog 20 minuten in de oven. Schep halverwege om. Lekker met verse pesto.
Voedingswaarde
calorieën: 669kcal
eiwit: 50g
vet: 23g
koolhydraten: 60g
auteur: delicious.
Recepten en foodstyling: Julie Teeken Fotografie: Rolinda Windhorst Styling: Ingrid van Kuringen