aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Kippen zijn bijzonder. En trouwens niet alleen bijzonder, ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Kijk maar eens naar dit recept: 10 minuten werk + 30 minuten stoven en je hebt een heerlijk gerecht vanavond. Wat maak jij het liefst met kip?
Ingrediënten
- 800 g kipkarbonaden
- 2 el Mexicaanse kruiden*
- 4 el olie
- 2 dikke preien het wit in dikke ringen
- 1 teen knoflook geperst
- 1 tl gemberwortel geraspt
- 600 g pompoen schoongemaakt, in grove stukken
- 250 ml kippenbouillon ½ tablet
- 1 el honing vloeibaar
- 1 bosje koriander
Instructies
- Kruid de kipkarbonaden met de Mexicaanse kruiden. Verwarm de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de kipstukken rondom goudbruin. Neem de kip uit de pan, draai het vuur laag en voeg prei, knoflook, gember en pompoen toe en schep om tot alles een mooi olielaagje heeft.
- Voeg de kip weer toe, schenk de bouillon en honing erbij en breng tegen de kook aan. Laat de kip op laag vuur afgedekt 30 min. zachtjes stoven. Voeg indien nodig nog wat vocht toe.Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en bestrooi met koriander.
- Lekker met rijst.
Voedingswaarde
Mexicaanse kruiden In de supermarkt vind je kant-en-klare kruidenmengsels, waaronder Mexicaanse. Zelf zo’n mengsel samenstellen, kan ook: meng 1 tl oregano met wat chilipeper, ½ tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl citroenrasp en 1 tl paprikapoeder.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!