aantal 4 |
Borrelhapje, hapje, hapjes, hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
internationaal |
Borrelhapje, hapje, hapjes, hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
internationaal |
Laat de kip eerst een uurtje marineren. De parelcouscous is zo klaar en extra lekker met munt, granaatappel en pistachenoten.
kooktijd30 minutes minutes
marineren1 hour hour
Kookgerei
-
8 houten satéstokjes, 15 min. geweekt in water
ingrediënten
- 100 g harissa, 5 el
- 80 ml extra vergine olijfolie, 5 el
- 600 g kippendijen, 4 stuks, in de lengte gehalveerd
couscoussalade
- 200 g parelcouscous
- 2 tl extra vergine olijfolie + extra plukje saffraandraadjes
- 200 g Griekse yoghurt
- ½ rode ui, in dunne halve ringen
- 2 el wittewijnazijn
- 100 g minikomkommers, in partjes
- 40 g pistaches, geroosterd en fijngehakt
- pitjes van 1 granaatappel
- ¼ bosje munt, blaadjes afgeplukt, om te bestrooien
instructies
-
Meng in een middelgrote kom de harissa en olijfolie. Schep de kip hierin om. Laat 45-60 min. marineren in de koelkast.
-
Kook intussen de couscous gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af in een zeef en spoel koud af. Doe in een grote kom en schep de korrels om met 2 tl olijfolie, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.
-
Doe de saffraan met ½ tl warm water in een kleine kom. Laat 10 min. intrekken. Meng het gele water door de yoghurt.
-
Meng in een kleine kom de uiringen met de azijn en een snufje zeezout. Laat in 10 min. licht intrekken.
-
Maak de barbecue aan of verhit de grillpan op matig tot hoog vuur. Steek aan elke spies 1 kipreepje. Gril de spiesen 5-8 min. onder regelmatig keren tot ze gaar en goudbruin zijn. Leg ze op een bord en houd ze warm.
-
Voeg de komkommer, pistachenoten, granaatappelpitjes en zoetzure uiringen met de azijn toe aan de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe. Sprenkel er nog wat olijfolie over en schep om. Schep op een schaal, bestrooi met munt en serveer met de kipspiesen en de saffraanyoghurt.
Voedingswaarde:
calorieën: 744kcal
|
eiwit: 46g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 47g
auteur: delicious.
Fotografie: Benjamin Dearnley,
Styling: Kirsten Jenkins,
Recept: Matt Moran
Styling: Kirsten Jenkins,
Recept: Matt Moran
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!