De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kippensoep met spinazie, parmezaan en noedels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kippensoep delicious.


aantal 4 | hoofdgerecht, soep | weekend | internationaal |
Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soep. We geven je daarom deze krachtige, opbeurende en extra gezonde soep! Probeer ook eens deze kippensoep met parmezaanse kaas.
voorbereiding35 minuten
kooktijd30 minuten
bouillon trekken1 uur 40 minuten
totale tijd2 uur 45 minuten

ingrediënten

  • 2 wortels, kleingesneden
  • 2 uien, kleingesneden
  • 2 preien, alleen het wit, in ringen
  • 2 el olijfolie
  • 1 hele kip van ± 1½ kg
  • 2 stengels bleekselderij, kleingesneden
  • 4 laurierblaadjes
  • stuk korst van parmezaanse kaas + geraspte parmezaan voor erbij
  • rasp en sap van (bio)citroen, + extra rasp voor erbij
  • 400 g spinazie
  • 200-250 g eiernoedels, beetgaar gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spreid de wortels, uien en preien uit over de bodem van een braadslee en sprenkel de olie erover. Rooster ze 20-30 min. in de oven tot ze licht kleuren. Schep ze in een grote soeppan. Evt. kun je deze groenten ook in de pan, waarin je de soep maakt licht aanbakken, voordat de kip en het vocht erbij gaan.
  • Leg de kip in de pan, voeg de bleekselderij, laurierblaadjes en 3 l water toe en breng aan de kook op hoog vuur. Draai het vuur laag en laat de soep ± 50 min. trekken tot de kip gaar is.
  • Neem de kip uit de pan, laat iets afkoelen en haal het vlees van de botten. Bewaar de botten. Scheur grote stukken kip kleiner.
  • Zeef de bouillon (de groenten en laurier heb je niet meer nodig), schenk de bouillon terug in de pan en voeg de botten en de kaaskorst toe.
  • Laat de bouillon nog ± 50 min. trekken en inkoken. Zeef de bouillon opnieuw (botten en kaaskorst heb je niet meer nodig).
  • Voeg het citroenrasp en -sap, de spinazie, stukjes kip en wat zout en peper toe. Schep de noedels door de soep en verdeel over kommen. Strooi er nog wat citroenrasp en geraspte parmezaan.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkings. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


kippensoep delicious.