kip met romige mosterdsaus & salie

kip met romige mosterdsaus & salie
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | internationaal |
Kip blijft fantastisch en past in allerlei keukens. Van drumsticks met soja & steranijs tot kip in een curry met kikkererwten & kokos: met kip wordt het vaak nét even lekkerder. Deze kip met romige mosterdsaus en salie staat zo op tafel!
voorbereiding30 minutes
oven30 minutes
totale tijd1 hour

ingrediënten

  • 4 el bloem
  • 4 kippendijen met vel en bot bestel evt. bij de poelier of kippenpoten
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 5 el salieblaadjes met steeltjes
  • 4 sjalotten fijngesneden
  • 1 tl venkelzaad
  • 125 ml witte wijn
  • 1 el grove mosterd
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 el dijonmosterd
  • 60 ml slagroom

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bloem in een kom en meng er ½ tl zout door. Schep de stukken kip om in de bloem. Verhit de olie in een ovenbestendige koekenpan of braadpan op matig vuur. Bak hierin de helft van de salieblaadjes in ± 10 sec. knisperig en schep met een tang op een bord.
  • Leg de stukken kip met het vel omlaag in de pan en bak ze goudbruin en krokant in ±10 min. Keer ze en bak de andere kant lichtbruin in 2-3 min. Schep de kip uit de pan.
  • Bak in dezelfde pan de sjalotten met het venkelzaad en de rest van de salie in 2-3 min. glazig. Voeg de wijn, de grove mosterd en bouillon toe en breng aan de kook. Laat in ± 2 min. licht inkoken. Leg de stukken kip weer in de pan, met het vel omhoog. Zet de pan in de oven en braad de kip gaar in 30-35 min.
  • Haal de pan uit de oven en roer de dijonmosterd, room en wat zwarte peper door de saus. Bestrooi met de gebakken salie en serveer direct. Lekker met een groene salade en geroosterde aardappels.
Voedingswaarde:
calorieën: 389kcal
|
eiwit: 33g
|
vet: 20g
|
koolhydraten: 16g
auteur: delicious.
Recepten; Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: pizza met tomaten en pesto (deliciousmagazine.nl)

kip met romige mosterdsaus & salie
Recepten; Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins