kip met chili-honingamandelen & paksoi-limoensalade

kip met chili-honingamandelen & paksoi-limoensalade
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | | internationaal | glutenvrij, lactosevrij

Geen rijstfan? Deze gebakken kip is ook heerlijk met bijvoorbeeld gebakken blokjes zoete aardappel erbij.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 300 g rode rijst, volkoren
  • 500 g kipdijfilet
  • 1 paksoi
  • 1 biolimoen
  • 3 el mayonaise
  • 50 g gezouten amandelen
  • 2 tl vloeibare honing
  • chilivlokken naar smaak
  • 2 el sesamolie
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ teen knoflook

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bestrooi de kipdijfilet met zout en peper en bak ze in 10-12 min. goudbruin en gaar.
  2. Maak intussen de paksoi schoon en snijd in repen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Meng de limoenrasp met het -sap en de mayonaise. Rasp of pers de knoflook boven de dressing. Schep de paksoi door de limoendressing en breng op smaak met peper.
  3. Neem de kipdijfilets uit de pan. Bak de amandelen 1 min. in het bakvet. Voeg de honing en chilivlokken naar smaak toe en bak tot de honing aan de amandelen plakt (= gekaramelliseerd). Schep de sesamolie door de rijst. Schep de rijst op 4 borden en leg de kipdijfilets erbij. Verdeel er de amandelen en de koriander over en serveer met de paksoisalade.

Voedingswaarde

  • calorieën: 777 kcal
  • eiwit: 37 g
  • vet: 42 g
  • koolhydraten: 60 g

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook: een van deze recepten met paksoi