kip met chili-honingamandelen & paksoi-limoensalade

kip met chili-honingamandelen & paksoi-limoensalade
STUDIO PHILIPPI
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | | internationaal | glutenvrij, lactosevrij
Geen rijstfan? Deze gebakken kip is ook heerlijk met bijvoorbeeld gebakken blokjes zoete aardappel erbij.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 300 g rode rijst, volkoren
  • 500 g kipdijfilet
  • 1 paksoi
  • 1 biolimoen
  • 3 el mayonaise
  • 50 g gezouten amandelen
  • 2 tl vloeibare honing
  • chilivlokken naar smaak
  • 2 el sesamolie
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ teen knoflook

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bestrooi de kipdijfilet met zout en peper en bak ze in 10-12 min. goudbruin en gaar.
  • Maak intussen de paksoi schoon en snijd in repen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Meng de limoenrasp met het -sap en de mayonaise. Rasp of pers de knoflook boven de dressing. Schep de paksoi door de limoendressing en breng op smaak met peper.
  • Neem de kipdijfilets uit de pan. Bak de amandelen 1 min. in het bakvet. Voeg de honing en chilivlokken naar smaak toe en bak tot de honing aan de amandelen plakt (= gekaramelliseerd). Schep de sesamolie door de rijst. Schep de rijst op 4 borden en leg de kipdijfilets erbij. Verdeel er de amandelen en de koriander over en serveer met de paksoisalade.

Voedingswaarde

calorieën: 777kcal
eiwit: 37g
vet: 42g
koolhydraten: 60g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook: een van deze recepten met paksoi