glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
|
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
Geen rijstfan? Deze gebakken kip is ook heerlijk met bijvoorbeeld gebakken blokjes zoete aardappel erbij.
Ingrediënten
- 300 g rode rijst, volkoren
- 500 g kipdijfilet
- 1 paksoi
- 1 biolimoen
- 3 el mayonaise
- 50 g gezouten amandelen
- 2 tl vloeibare honing
- chilivlokken naar smaak
- 2 el sesamolie
- 1 bosje koriander, grof gehakt
- 2 el zonnebloemolie
- ½ teen knoflook
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bestrooi de kipdijfilet met zout en peper en bak ze in 10-12 min. goudbruin en gaar.
- Maak intussen de paksoi schoon en snijd in repen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Meng de limoenrasp met het -sap en de mayonaise. Rasp of pers de knoflook boven de dressing. Schep de paksoi door de limoendressing en breng op smaak met peper.
- Neem de kipdijfilets uit de pan. Bak de amandelen 1 min. in het bakvet. Voeg de honing en chilivlokken naar smaak toe en bak tot de honing aan de amandelen plakt (= gekaramelliseerd). Schep de sesamolie door de rijst. Schep de rijst op 4 borden en leg de kipdijfilets erbij. Verdeel er de amandelen en de koriander over en serveer met de paksoisalade.
Voedingswaarde
calorieën: 777kcal
eiwit: 37g
vet: 42g
koolhydraten: 60g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Maak ook: een van deze recepten met paksoi