aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Voeg de mosterd pas vlak voor serveren toe aan de champignonsaus, dan blijft het mosterdaroma het beste behouden. Ook lekker door de saus is een beetje dragon.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen iets kruimige met schil, in plakken van 1 cm
- 1 struik bleekselderij in schuine reepjes van 1 cm
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 500 ml volle melk
- 200 g crème fraîche
- 100 g emmenthaler geraspte
- 3 el olijfolie
- 4 scharrel-kipfilets à 150 g, Franse
- 250 g kastanjechampignons in kwarten
- 75 ml witte wijn droge
- 125 ml slagroom
- 2 tl dijonmosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng in een hapjespan de aardappelplakken met de bleekselderij, knoflook, melk en wat zout tegen de kook aan. Kook de aardappel in 10 min. gaar. Giet de aardappel, bleekselderij en knoflook af en vang het kookvocht op. Doe de aardappel, bleekselderij en knoflook in een ovenschaal.
- Roer de crème fraîche los met 100 ml van het opgevangen kookvocht, de kaas en peper naar smaak. Schenk over de aardappelschotel. Bak de dauphinois in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kipfilets in 12-15 min. rondom bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het vet de champignons 4 min. Voeg de wijn toe en laat bruisen en inkoken tot zo’n 50 ml. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in. Breng op smaak met de mosterd en peper.
- Leg de kipfilets op de borden. Schep de saus erover en serveer met de selder-dauphinois.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!