aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, voorjaar, weekend, zomer |
nederlands |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, voorjaar, weekend, zomer |
nederlands |
Gestoofde kip met prei blijft een heerlijke combinatie! Dilleyoghurt geeft het een fris accent. Serveer lekker met fluffy rijst of vers flatbread.
Ingrediënten
- 8 kipdrumsticks
- 3 el olijfolie
- 500 g prei
- 3 tenen knoflook
- 150 ml kippenbouillon
- 3 takjes dille
- 150 g Griekse yoghurt
- rijst of flatbread voor erbij
Instructies
-
Dep de kipdrumsticks met keukenpapier droog en bestrooi ze met zout en peper.
-
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kipdrumsticks rondom goudbruin.
-
Maak intussen de prei schoon en snijd in ringen. Snijd 2 tenen knoflook fijn.
-
Neem de kipdrumsticks uit de pan. Fruit in het bakvet de fijngesneden knoflook. Voeg de prei toe en bak 4 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de drumsticks toe en smoor ze ± 20 min. of tot ze gaar zijn. Snijd intussen de dille fijn en rasp de laatste teen knoflook. Meng de dille en de geraspte knoflook door de yoghurt.
-
Neem de pan van het vuur en neem de kipdrumsticks uit de pan. Roer de dilleyoghurt door de prei, breng op smaak met zout en peper en leg de kipdrumsticks weer in de pan. Serveer met rijst of flatbread.
Voedingswaarde
calorieën: 469kcal
eiwit: 36g
vet: 25g
koolhydraten: 24g
TIP Serveer je er rijst bij? Meng dan door de rijst wat geroosterde, gemalen komijn en fijngehakte, geroosterde pistachenoten voor extra smaak.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!