kip in parmezaanroomsaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes

kip in parmezaanroomsaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes
Recepten, styling, foodstyling: Manon van Aerschot, fotografie: Manon Hendrickx
glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij
Een lekkere zelfgemaakte maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze kip in een geurige parmezaanroomsaus staat zo op tafel.
Voorbereiding30 minuten
Totale tijd30 minuten

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 100 g half zongedroogde tomaatjes, op olie
  • 4 kipfilets
  • 2 tl kipkruiden
  • 500 ml room
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g verse spinazie

Instructies

  • Pel de knoflook en snijd fijn.
  • Schenk wat olie van de half zongedroogde tomaatjes in een diepe pan. Voeg de knoflook toe en bak 2-3 min.
  • Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met peper, zout en kipkruiden.
  • Bak de kipfilets aan beide kanten 3-4 min. tot goudbruin. Voeg dan de room en de Parmezaanse kaas toe, roer en voeg de tomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 20-25 min. garen op een zacht vuurtje. Voeg dan de spinazie toe, roer door de saus en serveer. Lekker met zuurdesembrood erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 571kcal
eiwit: 46g
vet: 38g
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
Recepten, styling, foodstyling: Manon van Aerschot, fotografie: Manon Hendrickx
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Voor meer van dit soort recepten: shop het laatste nummer van delicious.