glutenvrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij
Een lekkere zelfgemaakte maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze kip in een geurige parmezaanroomsaus staat zo op tafel.
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 100 g half zongedroogde tomaatjes, op olie
- 4 kipfilets
- 2 tl kipkruiden
- 500 ml room
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 300 g verse spinazie
Instructies
- Pel de knoflook en snijd fijn.
- Schenk wat olie van de half zongedroogde tomaatjes in een diepe pan. Voeg de knoflook toe en bak 2-3 min.
- Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met peper, zout en kipkruiden.
- Bak de kipfilets aan beide kanten 3-4 min. tot goudbruin. Voeg dan de room en de Parmezaanse kaas toe, roer en voeg de tomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 20-25 min. garen op een zacht vuurtje. Voeg dan de spinazie toe, roer door de saus en serveer. Lekker met zuurdesembrood erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 571kcal
eiwit: 46g
vet: 38g
koolhydraten: 10g
Recepten, styling, foodstyling: Manon van Aerschot, fotografie: Manon Hendrickx
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Voor meer van dit soort recepten: shop het laatste nummer van delicious.