Een lekkere zelfgemaakte maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze kip in een geurige parmezaanroomsaus staat zo op tafel.
Voorbereiding30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
1teenknoflook
100ghalf zongedroogde tomaatjes, op olie
4kipfilets
2tlkipkruiden
500mlroom
100ggeraspte Parmezaanse kaas
300gverse spinazie
Instructies
Pel de knoflook en snijd fijn.
Schenk wat olie van de half zongedroogde tomaatjes in een diepe pan. Voeg de knoflook toe en bak 2-3 min.
Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met peper, zout en kipkruiden.
Bak de kipfilets aan beide kanten 3-4 min. tot goudbruin. Voeg dan de room en de Parmezaanse kaas toe, roer en voeg de tomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 20-25 min. garen op een zacht vuurtje. Voeg dan de spinazie toe, roer door de saus en serveer. Lekker met zuurdesembrood erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 571kcal
eiwit: 46g
vet: 38g
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
Recepten, styling, foodstyling: Manon van Aerschot, fotografie: Manon Hendrickx