kip in parmezaanroomsaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes

kip in parmezaanroomsaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes
Recepten, styling, foodstyling: Manon van Aerschot, fotografie: Manon Hendrickx
Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij

Een lekkere zelfgemaakte maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze kip in een geurige parmezaanroomsaus staat zo op tafel.

Voorbereiding:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 100 g half zongedroogde tomaatjes, op olie
  • 4 kipfilets
  • 2 tl kipkruiden
  • 500 ml room
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g verse spinazie

Instructies

  1. Pel de knoflook en snijd fijn.
  2. Schenk wat olie van de half zongedroogde tomaatjes in een diepe pan. Voeg de knoflook toe en bak 2-3 min.
  3. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met peper, zout en kipkruiden.
  4. Bak de kipfilets aan beide kanten 3-4 min. tot goudbruin. Voeg dan de room en de Parmezaanse kaas toe, roer en voeg de tomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 20-25 min. garen op een zacht vuurtje. Voeg dan de spinazie toe, roer door de saus en serveer. Lekker met zuurdesembrood erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 571 kcal
  • eiwit: 46 g
  • vet: 38 g
  • koolhydraten: 10 g

Recepten, styling, foodstyling: Manon van Aerschot, fotografie: Manon Hendrickx

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Voor meer van dit soort recepten: shop het laatste nummer van delicious.