In ons extra dikke september-nummer gaan we voor easy. Zo staan er – naast heel veel heerlijke uitpak-recepten – wel 25 recepten in die je binnen een half uurtje op tafel zet. Dit recept voor kip in parmezaanroomsaus kunnen we alvast delen! Kijk voor alle recepten in het nieuwe nummer!
Kip in parmezaanroomsaus met spinazie en zongedroogde tomaatjes
glutenvrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij
Een lekkere zelfgemaakte maaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze kip in een geurige parmezaanroomsaus staat zo op tafel.
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 100 g half zongedroogde tomaatjes, op olie
- 4 kipfilets
- 2 tl kipkruiden
- 500 ml room
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 300 g verse spinazie
Instructies
- Pel de knoflook en snijd fijn.
- Schenk wat olie van de half zongedroogde tomaatjes in een diepe pan. Voeg de knoflook toe en bak 2-3 min.
- Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met peper, zout en kipkruiden.
- Bak de kipfilets aan beide kanten 3-4 min. tot goudbruin. Voeg dan de room en de Parmezaanse kaas toe, roer en voeg de tomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 20-25 min. garen op een zacht vuurtje. Voeg dan de spinazie toe, roer door de saus en serveer. Lekker met zuurdesembrood erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 571kcal
eiwit: 46g
vet: 38g
koolhydraten: 10g
Recepten, styling, foodstyling: Manon van Aerschot, fotografie: Manon Hendrickx
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Voor meer van dit soort recepten: shop het laatste nummer van delicious.