Kimchi pajeon – pannenkoekjes met kimchi en bosui

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
kimchipannenkoek | delicious


aantal 7 | hapje | | koreaans |
Nog zo’n heerlijk Koreaans hapje gemaakt met onder andere kimchi, de gefermenteerde Chinese kool. Wij kunnen er bij restaurant Yokiyo geen genoeg van krijgen en maken hem nu zelf ook lekker thuis!
kooktijd1 uur 10 minuten
Rusten1 uur
totale tijd2 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 500 ml water
  • 250 g bloem
  • 100 g maïzena
  • 1 ½ tl zout
  • 3 el arachide-olie + olie voor het bakken
  • 1 ei
  • 10 el kimchi dungesneden en uitgelekt
  • 4 el bosui fijngesneden
  • 3 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 2 el bosui fijngesneden
  • 2 el sesamzaad geroosterd

instructies

  • Meng het water met een garde of mixer met de bloem, de maïzena, het zout, de olie en het ei. Laat het beslag 1 uur rusten. Verhit in een middelgrote koekenpan een flinke scheut olie. Schenk 1 middelgrote pollepel beslag in de pan, wacht 1-2 min. Verdeel wat kimchi over de ene helft van de pannenkoek en wat bosui over de andere helft.
  • Klap, zodra die onderkant stevig is, de pannenkoek voorzichtig dubbel. Bak de buitenkant krokant in 3-4 min. en draai de dubbelgeklapte, gevulde pannenkoek voorzichtig om. Bak ook de andere kan goudbruin. Herhaal met de rest van het beslag en ingrediënten. Meng de sojasaus met de rijstazijn, 1 el water en sesamolie en roer goed door. Bestrooi met de bosui en het sesamzaad. Snijd de pajeons in stukken en serveer ze met de dipsaus als hapje.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Pa betekent bosui en jeon pannenkoek. De Yokiyo-versie is dubbelgeklapt, met krokante buitenkant en zachte vulling.

Recepten: Yokiyo. Bereiding: Jaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!