vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Ooit geweten dat voedzaam en easy zo lekker kon zijn? Deze pasta barst van de nuttige voedingsstoffen, precies waar je nu naar snakt. Eiwitrijke kikkererwten en verfrissende spinazie voeden je lichaam, de chili-knoflookkruim neemt je (culinaire) ziel voor zijn rekening. Meer makkelijke pastagerechten vind je in deze lijst met razendsnelle Italiaanse recepten.
Ingrediënten
- 200 g volkorenspaghetti
- 2-3 sneetjes speltbrood zonder korst
- 4 el olijfolie
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 citroen bio, rasp
- chilivlokken
- 1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt of van tevoren geweekte en gekookte kikkererwten
- 600 g spinazie* gewassen
Instructies
- Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maal het brood fijn in de keukenmachine. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Voeg 1 fijngesneden teen knoflook en de citroenrasp toe en bak nog 1 min. Voeg gemalen chilipeper en zout naar smaak toe en schud op een bord.
- Schenk de rest van de olijfolie in de koekenpan. Bak 2 tenen knoflook zachtjes 1 min. Voeg de kikkererwten toe en bak ze 3 min. mee. Voeg de spinazie in porties toe en laat de bladeren slinken. Giet de pasta af. Meng de spaghetti door de kikkererwten met de spinazie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden. Strooi het krokante chili-knoflookkruim over de spaghetti.
Voedingswaarde
* De spinazie kun je eenvoudig vervangen door jonge snijbiet, winterpostelein, waterkers of jonge boerenkool.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!