Kibbeling met remouladesaus

kibbeling
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | |
kooktijd35 minutes
totale tijd35 minutes

ingrediënten

  • 1 augurk zoetzuur
  • 1 tl kappertjes fijngesneden
  • 2 el zachte tuinkruiden, bijv. peterselie, bieslook en/of kervel, fijngesneden
  • 5 el mayonaise
  • olie om te frituren
  • 500 g schelvisfilet
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml mineraalwater bruisend
  • 150 g veldsla
  • 300 g doperwten diepvries, ontdooid
  • 2 bosuitjes in ringetjes

instructies

  • Snijd de augurk in piepkleine blokjes. Meng de augurk met de kappertjes en de kruiden door 3 el mayonaise.
  • Verhit de olie om te frituren tot 180°C. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3-4 cm. Klop een glad beslag van het zelfrijzend bakmeel met het mineraal- water en een inke snuf zout. Haal de vis door het beslag en laat langzaam in de hete olie zakken. Bak de kibbeling in kleine porties in 3-4 min. goudbruin, gaar en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat op een bord met keukenpapier uitlekken.
  • Verdeel intussen de veldsla met de erwten over een schaal. Klop de laatste 2 el mayonaise met 2 el water los. Schenk over de salade. Bestrooi met de bosui en peper naar smaak.
  • Verdeel de kibbeling over 4 borden. Zet op elk bord een schaaltje remouladesaus en serveer met de salade. Geef er gebakken aardappelblokjes of gekookte aardappels bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


kibbeling