kibbeling met remouladesaus

kibbeling met remouladesaus
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
|
Een retourtje visboer duurt langer dan het paneren en bakken van deze kibbeling. Heb je extra tijd? Maak dan ook de mayonaise voor de remouladesaus helemaal zelf.
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 1 augurk, zoetzuur
  • 1 tl kappertjes, fijngesneden
  • 2 el zachte tuinkruiden, bijv. peterselie, bieslook en/of kervel, fijngesneden
  • 5 el mayonaise
  • olie, om te frituren
  • 500 g schelvisfilet
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml mineraalwater, bruisend
  • 150 g veldsla
  • 300 g doperwten diepvries, ontdooid
  • 2 bosuitjes, in ringetjes

Instructies

  • Snijd de augurk in piepkleine blokjes. Meng de augurk met de kappertjes en de kruiden door 3 el mayonaise.
  • Verhit de olie om te frituren tot 180°C. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3-4 cm. Klop een glad beslag van het zelfrijzend bakmeel met het mineraal- water en een inke snuf zout. Haal de vis door het beslag en laat langzaam in de hete olie zakken. Bak de kibbeling in kleine porties in 3-4 min. goudbruin, gaar en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat op een bord met keukenpapier uitlekken.
  • Verdeel intussen de veldsla met de erwten over een schaal. Klop de laatste 2 el mayonaise met 2 el water los. Schenk over de salade. Bestrooi met de bosui en peper naar smaak.
  • Verdeel de kibbeling over 4 borden. Zet op elk bord een schaaltje remouladesaus en serveer met de salade. Geef er gebakken aardappelblokjes of gekookte aardappels bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!