vegetarisch
aantal 8 |
|
lente, weekend |
hollands |
vegetarisch
Met deze homemade kervelbroodjes maak je een feestje van je lunch. Het enige dat ze nog nodig hebben is wat kruidenboter, die je natuurlijk ook zélf maakt. Heerlijk.
Ingrediënten
- 450 g bloem gezeefd + extra voor het uitrollen
- 1 el bakpoeder gezeefd
- 300 ml karnemelk
- 1 bosje kervelblad fijngesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Beleg een bakplaat met bakpapier.
- Doe de bloem met 1½ tl zout en het bakpoeder in een kom en meng met de karnemelk snel tot een soepel deeg. Voeg zo nodig nog wat karnemelk toe. Het deeg mag niet te plakkerig zijn en moet wel soepel aanvoelen.
- Kneed de kervel er goed doorheen. Vorm een platte bal van het deeg en rol iets dunner uit tot ± 3 cm hoogte op een dun met bloem bestoven werkblad. Steek er met een uitsteker of glas 8 rondjes uit en leg ze op de bakplaat. Bestrijk met wat karnemelk en bak de kervelbroodjes in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!