Kersensorbetijs / sorbetto di ciliegie

Kersensorbetijs / sorbetto di ciliegie

aantal 4 | dessert, ijs | zomer | italiaans |
Een lekker fris toetje als afsluiting van een zomermaaltijd. Van dit sorbetijs kun je ook sgroppino maken: vul champagneglazen met een bol kersensorbetijs, een scheutje wodka en vul af met champagne.
Voorbereiding30 minutes
Vriezen1 hour
Totale tijd1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • 400 g kersen zoet
  • 1 citroen sap
  • 1 el kirsch of maraschino of wodka slijter
  • 200 g suiker
  • extra nodig: kersenontpitter, keukenmachine, ijsmachine

Instructies

  • ntpit de kersen, houd zo’n 10 kersen met steel apart. Maal de kersen fijn in de keukenmachine. Doe de pulp over in een kom en voeg het citroensap en de drank toe.
  • Breng in een pannetje 1oo ml water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop ± 10 min. afkoelen. Voeg de siroop toe aan de kersen.
  • Doe het mengsel in een ijsmachine en draai er in ± 1 uur (afhankelijk van je ijsmachine) sorbetijs van. Heb je geen ijsmachine, doe het mengsel dan in een ijsbak en zet deze in de vriezer. Roer om het half uur de ijskristallen goed los met een vork en laat het ijs in 3-5 uur opstijven.
  • Serveer bolletjes ijs in gekoelde ijscoupes met een paar kersen met steeltje.

Voedingswaarde

calorieën: 200kcal
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
*Maraschino (of marasquin) is een likeur is gemaakt van kersen, rozen, amandelen, frambozen en geurige bloemen.
Receptuur en bereiding: Leonardo Pacenti. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Mirjam van der Rijst
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!