aantal |
bijgerecht |
doordeweeks, zomer, zomers |
internationaal |
bijgerecht |
doordeweeks, zomer, zomers |
internationaal |
Jampotten steriliseren voordat je deze kersenjam gaat maken? Verwarm de oven voor op 120ºC. Was jampotten met metalen schroefdeksels of weckpotten af in een sopje, spoel ze af en droog ze goed af. Zet ze op een bakplaat en laat tot gebruik in de oven. Vul de hete potten met jam.
Dit recept is voor voor 2 potten à 250 ml.
Kookgerei
-
2 gesteriliseerde jampotten van 250 ml inhoud
Ingrediënten
- 500 g ontpitte kersen, vers of diepvries
- 500 g fijne kristalsuiker
- sap van 1 citroen
- ¼-½ tl gemalen kruidnagel, naar smaak
- opgeklopte slagroom en scones, voor erbij
Instructies
-
Leg voor je begint een schoteltje in de diepvries. Verwarm de kersen met de suiker en het citroensap in een grote steelpan op matig vuur. Kook ze ± 10 min. onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoog en breng de kersenjam flink borrelend aan de kook.
-
Kook de kersenjam 10-15 min. in tot hij dik genoeg is. Neem om dat te controleren het ijskoude schoteltje uit de diepvries, schep hierop ½ tl jam en zet 1 min. in de diepvries. Duw met je vingertop tegen de jam: als er rimpeltjes in komen, is hij dik genoeg. Zo niet, kook de jam dan nog 5-10 min. door.
-
Neem de jam van het vuur en roer de kruidnagel erdoor. Doe de jam in de gesteriliseerde potten en sluit ze. Geef de jam met de room bij scones.
Voedingswaarde
calorieën: 1158kcal
eiwit: 2g
vet: 1g
koolhydraten: 280g
Recepten: Lucy Nunes & Tracy Pattison,
Fotografie: Ben Dearnley,
Styling: Emma Knowles
Fotografie: Ben Dearnley,
Styling: Emma Knowles
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!