kruidige kersenjam

kersenjam aardbeienjam met balsamico en chia
aantal |
bijgerecht |
doordeweeks, zomer, zomers |
internationaal |
Jampotten steriliseren voordat je deze kersenjam gaat maken? Verwarm de oven voor op 120ºC. Was jampotten met metalen schroefdeksels of weckpotten af in een sopje, spoel ze af en droog ze goed af. Zet ze op een bakplaat en laat tot gebruik in de oven. Vul de hete potten met jam.

Dit recept is voor voor 2 potten à 250 ml.

kooktijd30 minutes

Kookgerei

  • 2 gesteriliseerde jampotten van 250 ml inhoud

ingrediënten

  • 500 g ontpitte kersen, vers of diepvries
  • 500 g fijne kristalsuiker
  • sap van 1 citroen
  • ¼-½ tl gemalen kruidnagel, naar smaak
  • opgeklopte slagroom en scones, voor erbij

instructies

  • Leg voor je begint een schoteltje in de diepvries. Verwarm de kersen met de suiker en het citroensap in een grote steelpan op matig vuur. Kook ze ± 10 min. onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoog en breng de kersenjam flink borrelend aan de kook.
  • Kook de kersenjam 10-15 min. in tot hij dik genoeg is. Neem om dat te controleren het ijskoude schoteltje uit de diepvries, schep hierop ½ tl jam en zet 1 min. in de diepvries. Duw met je vingertop tegen de jam: als er rimpeltjes in komen, is hij dik genoeg. Zo niet, kook de jam dan nog 5-10 min. door.
  • Neem de jam van het vuur en roer de kruidnagel erdoor. Doe de jam in de gesteriliseerde potten en sluit ze. Geef de jam met de room bij scones.

Voedingswaarde:

calorieën: 1158kcal

|

eiwit: 2g

|

vet: 1g

|

koolhydraten: 280g
auteur: delicious.
Recepten: Lucy Nunes & Tracy Pattison,
Fotografie: Ben Dearnley,
Styling: Emma Knowles

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
kersenjam aardbeienjam met balsamico en chia
Recepten: Lucy Nunes & Tracy Pattison, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Emma Knowles