In onze ZOET special hebben we nog veel meer recepten met chocolade voor je in petto. Zeg daar maar eens nee tegen!
aantal 12 |
nagerecht, zoet |
|
amerikaans |
Probeer deze chocoladeverleiding vooral niet te weerstaan. Geef gewoon eens toe aan deze brownie bomvol frambozen en pure chocolade. De karnemelk maakt hem nóg smeuïger.
Kookgerei
- ook nodig: rechthoekige bakvorm van 20×30 cm, ingevet en bekleed met bakpapier*
Ingrediënten
- 200 g boter in blokjes
- 30 g cacaopoeder
- 400 g pure chocolade, 70% cacao, in blokjes
- 125 ml zonnebloemolie
- 225 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 3 eieren
- 225 g bloem, gezeefd
- 250 ml karnemelk
- 1 ½ tl bakpoeder
- 1 ½ tl zeezoutvlokken
- 250 g frambozen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Doe de boter met het cacaopoeder, de chocolade en olie in een hittebestendige kom en smelt op een pan met een laagje zacht kokend water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer het mengsel glad, neem van de pan af en laat afkoelen.
- Doe beide soorten suiker met de vanille en eieren in een kom en klop. Spatel de bloem, karnemelk, het bakpoeder en de zeezoutvlokken erdoor. Roer het chocolademengsel erdoor. Spatel de helft van de frambozen erdoor.
- Schep het beslag in de bakvorm en verdeel de rest van de frambozen erover. Bak ± 1 uur tot de brownie is gestold maar vanbinnen nog smeuïg is. Laat volledig afkoelen in de bakvorm en zet daarna 30 min. in de koelkast. Snijd in vierkantjes.
Voedingswaarde
calorieën: 608kcal
eiwit: 9g
vet: 39g
koolhydraten: 51g
* Op deliciousmagazine.nl/bakpapier zie je hoe je een bakvorm easy met bakpapier bekleedt.
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!