aantal 6 |
nagerecht |
weekend |
nederlands |
Fris, zoet en hartig komen samen in dit heerlijke rabarbertaartje. Laat je verleiden door deze zomerse smaken.
kooktijd45 minutes minutes
Afkoelen / Opstijven3 hours hours 30 minutes minutes
totale tijd4 hours hours 15 minutes minutes
ingrediënten
- 4-6 stengels rabarber liefst beetje dikke stengels
- 100 g suiker
- vanillestokje in de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt
bodem
- 70 g boter
- 12 café noir-koekjes
- ½ el cacaopoeder gezeefd
- 24 g pure chocolade fijngesneden
- ook nodig: 6 taart- of cupcakevormpjes met olie ingevet
vulling
- 4 blaadjes gelatine
- ½ citroen sap
- 140 ml karnemelk
- 100 g santen kokoscrème, in kleine stukjes gesneden, kamertemperatuur
- 110 ml slagroom
- 40 g suiker
instructies
- Laat voor de bodem de boter in een steelpan smelten, maar laat niet bruin worden. Maal de koekjes in de keukenmachine kort fijn en voeg de gesmolten boter al draaiend toe. Voeg het cacaopoeder toe en tot slot de chocolade. Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes en druk het mengsel goed aan. Zet de vorm of vormpjes op een (dien)blaadje in de koelkast.
- Week voor de vulling de gelatine 5-10 min. in ruim koud water. Verwarm het citroensap in een steelpan samen met 30 ml (2 el) karnemelk en de santen totdat de santen helemaal is opgelost. Haal de steelpan van het vuur af, voeg de gelatine toe en roer tot de gelatine helemaal is gesmolten. Laat afkoelen totdat het lobbig begint te worden.
- Klop intussen de slagroom met de suiker dik lobbig en roer er dan de rest van de karnemelk door. Schep het kokosmengsel door de slagroom en vul de vormpjes hiermee. Maak de bovenkant glad door voorzichtig even met het blaadje op het aanrecht te tikken. Zet terug in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven.
- Schil intussen de rabarberstelen met een dunschiller, zodat je echt heel mooie dunne lange repen krijgt. Verwarm in een steelpan 150 ml water met de 100 g suiker en het vanillemerg. Laat 5 min. zachtjes koken, pas op dat het niet te veel verdampt. Leg er voorzichtig de rabarberrepen in en verwarm nog zachtjes 2 min., niet te lang!
- Laat de rabarber op keukenpapier uitlekken en bekleed de taartjes ermee. Leg eerst de rabarberreepjes op de bovenkant, knip af en bekleed dan de zijkant. Door de suikersiroop blijft dit vanzelf plakken.
auteur: delicious.
Recepten: Kirtsen Eckhart. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!