De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kalkoenrollade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Kalkoenrollade - delicious
glutenvrij
aantal 6 | hoofdgerecht | feestelijk | amerikaans | glutenvrij
Steel de show met deze kalkoenrollade! Een heerlijke gerecht met warme specerijen zoals venkel en mosterd, waar de frisse hint van sinaasappel het gerecht een boost geeft. Show time!
Houd je meer van vis? Kijk dan naar deze zalmrollade met instructievideo!
voorbereiding30 minuten
kooktijd40 minuten
totale tijd1 uur 10 minuten

Kookgerei

  • ook nodig: keukenmachine, keukentouw

ingrediënten

  • 2 kalkoendijen ontbeend (poelier)
  • ½ el venkelzaad
  • ½ el mosterdzaad
  • 1 el zwarte peper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bos dragon
  • 2 (bio)sinaasappels sap en rasp
  • 4 tenen knoflook geplet
  • 250 g pancetta in plakjes
  • 2 el boter
  • 200 g verse zilveruitjes groentewinkel

instructies

  • Snijd de kalkoendijen bij en bestrooi met peper en zout.
  • Rooster het venkel- en mosterdzaad 1 min. in een droge koekenpan, stamp met de zwarte peper fijn in de vijzel.
  • Maak van de afsnijdsels de vulling of farce: snijd het vlees heel fijn of draai in de keukenmachine fijn met de dragon, sinaasappelrasp, 2 tenen knoflook, venkel- en mosterdzaad.
  • Maak de rollade. Leg de plakjes pancetta naast elkaar op je werkblad. Leg de dijen er dwars op, met de open- gesneden kant naar boven. Verdeel de vulling erover en vouw/rol dicht met de pancetta eromheen. Bind om de 4 cm een touwtje om het vlees en knoop één lang touw over de lengte.
  • Verhit de oven voor op 180°C.
  • Bak de rollade aan in 1 el boter. Bak de zilveruitjes en 4 geplette tenen knoflook mee met nog 1 el boter. Blus af met het sinaasappelsap. Doe de rollade met de uitjes en de jus in een ovenschaal, dek af met folie en bak nog ± 30 min. Haal de folie eraf en bak onafgedekt nog 10 min. Laat even rusten en snijd de rollade in plakken.
Voedingswaarde:
calorieën: 658kcal
|
eiwit: 65g
|
vet: 40g
|
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
Recepten, tekst, bereiding: Samuel Levie. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Esther de Munnik (m.m.v Marjoke de Heer Servies). 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Kalkoenrollade - delicious