glutenvrij
aantal 6 |
hoofdgerecht |
feestelijk |
amerikaans |
glutenvrij
Steel de show met deze kalkoenrollade! Een heerlijke gerecht met warme specerijen zoals venkel en mosterd, waar de frisse hint van sinaasappel het gerecht een boost geeft. Show time!Houd je meer van vis? Kijk dan naar deze zalmrollade met instructievideo!
Kookgerei
- ook nodig: keukenmachine, keukentouw
Ingrediënten
- 2 kalkoendijen ontbeend (poelier)
- ½ el venkelzaad
- ½ el mosterdzaad
- 1 el zwarte peper
- 2 tenen knoflook
- 1 bos dragon
- 2 (bio)sinaasappels sap en rasp
- 4 tenen knoflook geplet
- 250 g pancetta in plakjes
- 2 el boter
- 200 g verse zilveruitjes groentewinkel
Instructies
- Snijd de kalkoendijen bij en bestrooi met peper en zout.
- Rooster het venkel- en mosterdzaad 1 min. in een droge koekenpan, stamp met de zwarte peper fijn in de vijzel.
- Maak van de afsnijdsels de vulling of farce: snijd het vlees heel fijn of draai in de keukenmachine fijn met de dragon, sinaasappelrasp, 2 tenen knoflook, venkel- en mosterdzaad.
- Maak de rollade. Leg de plakjes pancetta naast elkaar op je werkblad. Leg de dijen er dwars op, met de open- gesneden kant naar boven. Verdeel de vulling erover en vouw/rol dicht met de pancetta eromheen. Bind om de 4 cm een touwtje om het vlees en knoop één lang touw over de lengte.
- Verhit de oven voor op 180°C.
- Bak de rollade aan in 1 el boter. Bak de zilveruitjes en 4 geplette tenen knoflook mee met nog 1 el boter. Blus af met het sinaasappelsap. Doe de rollade met de uitjes en de jus in een ovenschaal, dek af met folie en bak nog ± 30 min. Haal de folie eraf en bak onafgedekt nog 10 min. Laat even rusten en snijd de rollade in plakken.
Voedingswaarde
calorieën: 658kcal
eiwit: 65g
vet: 40g
koolhydraten: 9g
Recepten, tekst, bereiding: Samuel Levie. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Esther de Munnik (m.m.v Marjoke de Heer Servies).
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!