De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

kaiserschmarrn

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Kaiserschmarnn rutger bakt

Dit recept voor kaiserschmarrn komt uit het februari 2023-nummer van delicious. Meer lekkers? Bestel het magazine hier:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kaiserschmarrn recept

aantal 4 | zoet | | oostenrijks |
Kaiserschmarrn lijken wel wat op pannenkoeken, maar het is toch iets heel anders. Dat komt door het opgeklopte eiwit dat door het beslag wordt gevouwen. Dat maakt kaiserschmarrn zo superluchtig. Na een dag op de piste gaat er maar weinig boven een royaal bord van deze Oostenrijkse lekkernij!
kooktijd25 minuten
oven10 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 35 g suiker
  • 175 ml melk
  • 4 eidooiers
  • 120 g bloem
  • ½ tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 35 g boter
  • poedersuiker, om mee te bestuiven

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de eiwitten in een brandschone kom en klop ze op. Voeg zodra het eiwit schuimig begint te worden geleidelijk de suiker toe.
  • Klop door tot het eiwit stijf is.
  • Doe in een andere kom de helft van de melk, de eidooiers, bloem, het vanille-extract en het zout en meng dit met een garde tot een gladde massa.
  • Voeg de rest van de melk toe en klop die erdoor. Schep de helft van het opgeklopte eiwit door het beslag tot het goed is gemengd. Probeer daarbij de luchtigheid van het eiwit zoveel mogelijk te behouden.
  • Meng tot slot de rest van het eiwit door het beslag.
  • Verwarm een ovenvaste koekenpan van 25-30 cm op middelhoog vuur en smelt de boter erin. Giet het beslag in één keer in de pan en laat het 1 min. bakken. Zet de pan ± 8 min. in de oven.
  • Haal de pan uit de oven en zet op middelhoog vuur. Scheur de scmarrn met hulp van twee spatels in stukken.
  • Bestuif ze met poedersuiker en laat licht karamelliseren in de koekenpan.
  • Bestuif de kaiserschmarrn voor het serveren met extra poedersuiker.
Voedingswaarde:
calorieën: 334kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 15g
|
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
RECEPT & BEREIDING: RUTGER VAN DEN BROEK | FOTOGRAFIE: SASKIA LELIEVELD | STYLING: ALEXSTYLIN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: trek après-ski? 19 wintersport recepten!

Kaiserschmarnn rutger bakt