Kaiserschmarrn recept
aantal 4 |
zoet |
|
oostenrijks |
Kaiserschmarrn lijken wel wat op pannenkoeken, maar het is toch iets heel anders. Dat komt door het opgeklopte eiwit dat door het beslag wordt gevouwen. Dat maakt kaiserschmarrn zo superluchtig. Na een dag op de
piste gaat er maar weinig boven een royaal bord van deze Oostenrijkse lekkernij!
Ingrediënten
- 4 eiwitten
- 35 g suiker
- 175 ml melk
- 4 eidooiers
- 120 g bloem
- ½ tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 35 g boter
- poedersuiker, om mee te bestuiven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de eiwitten in een brandschone kom en klop ze op. Voeg zodra het eiwit schuimig begint te worden geleidelijk de suiker toe.
- Klop door tot het eiwit stijf is.
- Doe in een andere kom de helft van de melk, de eidooiers, bloem, het vanille-extract en het zout en meng dit met een garde tot een gladde massa.
- Voeg de rest van de melk toe en klop die erdoor. Schep de helft van het opgeklopte eiwit door het beslag tot het goed is gemengd. Probeer daarbij de luchtigheid van het eiwit zoveel mogelijk te behouden.
- Meng tot slot de rest van het eiwit door het beslag.
- Verwarm een ovenvaste koekenpan van 25-30 cm op middelhoog vuur en smelt de boter erin. Giet het beslag in één keer in de pan en laat het 1 min. bakken. Zet de pan ± 8 min. in de oven.
- Haal de pan uit de oven en zet op middelhoog vuur. Scheur de scmarrn met hulp van twee spatels in stukken.
- Bestuif ze met poedersuiker en laat licht karamelliseren in de koekenpan.
- Bestuif de kaiserschmarrn voor het serveren met extra poedersuiker.
Voedingswaarde
calorieën: 334kcal
eiwit: 12g
vet: 15g
koolhydraten: 37g
RECEPT & BEREIDING: RUTGER VAN DEN BROEK | FOTOGRAFIE: SASKIA LELIEVELD | STYLING: ALEXSTYLIN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: trek après-ski? 19 wintersport recepten!