kabeljauwtournedos met garnaal-waterkerssalsa & bimi

kabeljauwtournedos met garnaal-waterkerssalsa & bimi
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst | internationaal |
Van zo'n dik kabeljauwhaasje maak je heel eenvoudig een luxe vistournedos. Extra lekker met frispittige salsa van garnalen, waterkers, kappertjes en citroen.
Voorbereiding30 minutes
Totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • keukentouw

Ingrediënten

  • 400-500 g kabeljauwhaas
  • 75 g waterkers
  • 1 teen knoflook
  • 8 el extra vierge olijfolie
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 2 tl kappertjes
  • 1 citroen
  • 500 g bimi aspergebroccoli
  • 25 g boter
  • 400 g verse lintpasta

Instructies

  • Snijd de kabeljauwhaas in 12 dikke plakjes. Druk 3 stukjes kabeljauwhaas samen en bind met keukentouw tot een ronde tournedos. Maak zo 4 vistournedos en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Houd 3 takjes waterkers apart. Hak de rest van de waterkers met de knoflook en 5 el olijfolie grof.
  • Hak de 3 achtergehouden takjes waterkers met de garnalen en de kappertjes grof. Meng 1 el olijfolie erdoor en citroensap naar smaak.
  • Schep de bimi in een kom om met de laatste 2 el olijfolie, zout en peper.
  • Verhit een grillpan. Gril de bimi in 8 min. knapperig gaar. Keer regelmatig. Smelt de boter in de koekenpan. Bak de vistournedos in 2 min. per kant bruin en vanbinnen net gaar. Kook de pasta in ruim water met zout in 3 min. gaar.
  • Giet de pasta af. Meng het waterkersknoflookmengsel met de pasta. Leg op elk bord een vistournedos. Schep de waterkers-garnalensalsa erover en serveer met de pasta en de bimi.

Voedingswaarde

calorieën: 509kcal
eiwit: 34g
vet: 28g
koolhydraten: 26g
auteur: delicious.
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: stoof van kabeljauw en vongole | delicious.magazine