glutenvrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij
Waterkers heeft iets onweerstaanbaar rokerigs en pittigs en dat in combinatie met de romige puree en frisse hollandaise… mmm!
Kookgerei
- staafmixer met maatbeker
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels, geschild, in blokjes
- 60 g boter + extra om in te bakken
- 2 el grove mosterd
- 100 ml warme melk
- ± 500 g kabeljauwfilet
- 2 kleine eetrijpe avocado’s, ontpit
- 1½ el dragonazijn
- 2 el olijfolie
- 150 g waterkers, blaadjes grof, steeltjes fijngesneden
Instructies
- Kook de aardappels in ± 20 min. gaar. Houd een kopje kookvocht apart voordat je de aardappels afgiet. Laat ze droogstomen in de pan en stamp er smeuïge puree van met de boter, mosterd, melk en evt. wat kookvocht. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit intussen boter in een koekenpan en bak de kabeljauwfilets 5 min. aan beide kanten totdat ze net gaar zijn, schep wat boter over de filets tijdens het bakken.
- Pureer de avocado’s samen met de dragonazijn, olijfolie en 150 ml kokend water tot een romige hollandaisesaus. Breng op smaak met zout en peper.
- Warm de puree kort door, schep de waterkers erdoor en serveer in diepe borden met de kabeljauwfilets en de avocadohollandaise.
Voedingswaarde
calorieën: 664kcal
eiwit: 31g
vet: 36g
koolhydraten: 49g
TIP Meer tijd? Maak een krokant kruidenkorstje in de keukenmachine voor op de kabeljauwfilets met broodkruimels, kappertjes en verse groene kruiden.
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST STYLING INGRID VAN KURINGEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 15x gerechten om mee te nemen naar werk