kabeljauw met paarse peen en groente bulgur

kabeljauw met paarse peen en groente bulgur

Meer gerechten voor doordeweeks zoals deze kabeljauw met bulgur? Bestel onze special!

Recept kabeljauw met groente bulgur

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | |
Dit gerecht kent prachtige kleuren; groene courgette samen met bulgur en verse kruiden. De kruidenyoghurt zorgt voor een frisse touch en smaakt heerlijk met de romige kabeljauw. Door de kabeljauw eerst even op de huid te bakken wordt deze heerlijk knapperig. 
Kooktijd25 minutes

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 penen paarse
  • 335 g bulgur volkoren
  • 4 takjes bladpeterselie verse
  • 8 takjes koriander verse
  • 12 blaadjes munt verse
  • 8 el yoghurt volle
  • 4 x 120 g kabeljauwfilet met vel
  • 800 ml groentebouillon
  • 4 el olijfolie
  • olijfolie Extra vierge, naar smaak
  • ook nodig: peper en zout naar smaak

Instructies

  • Bereid de bouillon. Snijd de courgette in blokjes en de paarse peen in halve maantjes en bewaar apart.
  • Verhit een pan met deksel op laag vuur en bak de bulgur zonder olie, al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 15 minuten droog. Voeg halverwege de courgette toe. Roer daarna met een vork de korrels los en laat afgedekt nagaren.
  • Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de paarse peen 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10-12 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn en meng ¼ deel van de verse kruiden met yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 4 minuten op de kant met vel op middelhoog vuur. Keer de kabeljauwfilet daarna om en vak nog 1-2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de bulgur met de overige verse kruiden, extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.
  • Verdeel de bulgur met paarse peen en kabeljauw over de borden en garneer met yoghurt-kruidensaus.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!