Ben jij ook zo dol op de Italiaanse keuken? Dit recept is een klassieker met een twist van Janneke, maar in het nieuwe delicious. aprilnummer nemen we je mee op een uitgebreide culinaire reis vol authentieke Italiaanse smaken.
Van zelfgemaakte pasta tot knapperige focaccia en de perfecte Napolitaanse pizza – dit nummer staat bomvol inspiratie. Bestel hem hier of koop hem in de winkel!
Tartufo al cioccolato e vino rosso: Chocoladetruffels
glutenvrij
aantal 4 |
dessert, nagerecht, zoet |
feestdagen, feestelijk, weekend |
italiaans |
glutenvrij
De inspiratie voor dit dessert kwam van Jannekes favoriete tartufo al cioccolato. In een kopje (coppa) en met rode wijn is het de perfecte afsluiter van een Italiaans winteretentje.
Ingrediënten
- 150 ml soepele rode wijn
- 2 el suiker
- ¼ tl gemalen kaneel
- 200 g pure chocolade
- 150 g mascarpone
- cacaopoeder, gezeefd, om erover te strooien
Instructies
- Breng in een steelpan de wijn met de suiker en de kaneel aan de kook, draai het vuur laag, laat 1 min. zachtjes koken zodat de suiker oplost. Snijd intussen de chocolade fijn.
- Neem de pan van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat in de warme wijn smelten. Roer glad.
- Schep de mascarpone door de chocoladecrème. Schenk de chocoladecrème in 4 (glazen) kopjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar ze op een koele plek, evt. in de koelkast maar laat de chocoladecrème altijd op kamertemperatuur komen zodat deze romig en vol van smaak is bij het serveren.
- Bestrooi de tartufo in coppa met gezeefd cacaopoeder.
Voedingswaarde
calorieën: 487kcal
eiwit: 6g
vet: 35g
koolhydraten: 32g
Tip: Lekker met knapperige koekjes of vers fruit als frambozen en ook heerlijk met een dot slagroom.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!