De inspiratie voor dit dessert kwam van Jannekes favoriete tartufo al cioccolato. In een kopje (coppa) en met rode wijn is het de perfecte afsluiter van een Italiaans winteretentje.
Voorbereiding13 minutesminutes
Totale tijd13 minutesminutes
Ingrediënten
150mlsoepele rode wijn
2elsuiker
¼tlgemalen kaneel
200gpure chocolade
150gmascarpone
cacaopoeder,gezeefd, om erover te strooien
Instructies
Breng in een steelpan de wijn met de suiker en de kaneel aan de kook, draai het vuur laag, laat 1 min. zachtjes koken zodat de suiker oplost. Snijd intussen de chocolade fijn.
Neem de pan van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat in de warme wijn smelten. Roer glad.
Schep de mascarpone door de chocoladecrème. Schenk de chocoladecrème in 4 (glazen) kopjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar ze op een koele plek, evt. in de koelkast maar laat de chocoladecrème altijd op kamertemperatuur komen zodat deze romig en vol van smaak is bij het serveren.
Bestrooi de tartufo in coppa met gezeefd cacaopoeder.
Voedingswaarde
calorieën: 487kcal
eiwit: 6g
vet: 35g
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
Tip: Lekker met knapperige koekjes of vers fruit als frambozen en ook heerlijk met een dot slagroom.