Italiaanse burger

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
italiaanse burger | delicious


aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Dit zijn de echte Italiaanse smaken, maar dan op een burger. Buiten of binnen, geniet van de groenten, geurige kruiden en vlees in dit makkelijke zomergerecht.
kooktijd45 minuten
Oven30 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 35 g broodkruim vers
  • 2 rode uien 1 geraspt + 1 in dikke plakken
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 el platte peterselie fijngesneden
  • 20 g parmezaanse kaas geraspte
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 ei
  • 6 plakken bacon doorregen, 1 cm dik
  • olijfolie voor het bestrijken
  • 6 hamburgerbroodjes doorgesneden, snijkanten geroosterd
  • voor serveren: rucola en basilicumblaadjes, 2 trostomaten in dikke plakken evt. friet

saus

  • 150 g mayonaise
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 augurk groot, zoetzuur, fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • ¼ tl paprikapoeder

instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus. Zet in de koelkast. Doe het gehakt, het broodkruim, de geraspte ui, knoflook, peterselie, parmezaan, mosterd en ei in een kom. Breng op smaak met zout en peper, vorm met vochtige handen 6 hamburgers. Zet 30 min. in de koelkast. 
  • Steek de bbq aan op matige hitte of verhit een grillpan voor. Gril de uienringen en keer ze tot ze grillstreepjes krijgen. Gril de bacon knapperig en keer af en toe. Houd warm. Bestrijk de hamburgers met wat olie en gril ze 2-3 min. aan elke kant tot ze streepjes krijgen en gaar zijn.
  • Bestrijk het snijvlak van de onderste broodhelften van de broodjes met wat saus en verdeel er de rucola, basilicumblaadjes, ui, tomaat, bacon en hamburgers over. Schep er wat saus op, garneer met rucola en dek af met de bovenste helften van de broodjes.
  • Serveer er evt. friet bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Zelf mayo maken? Bekijk de stap-voor- stap video
Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!