Italiaans stoofvlees: spezzatino met aardappels & doperwten

Italiaans stoofvlees: spezzatino met aardappels & doperwten
RECEPTEN, FOODSTYLING SILVIA COLLOCA FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, pasen, weekend | italiaans |
Italiaanse stoof op haar best. Door het vlees langzaam te garen in een saus van wijn, bouillon en groenten krijg je supermals comfortfood. Met verse doperwten maak je het lekker lente-proof.
Kooktijd30 minutes
stoven3 hours 30 minutes
Totale tijd4 hours

Ingrediënten

  • 800 g sukadelappen, in 6 cm-blokjes
  • 4 el bloem
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 wortels, fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 150 g gerookte pancetta of ontbijtspek, in blokjes
  • 200 ml rode wijn
  • 800 g gepelde tomaten uit blik (2 blikken)
  • 3-4 laurierblaadjes
  • 4 kruimige aardappels geschild, in stukken
  • 120 g diepvriesdoperwten
  • fijngesneden bladpeterselie, om mee te bestrooien
  • zuurdesemstokbrood, voor erbij

Instructies

  • Bestuif de vleesblokjes met bloem. Verhit 3 el olie in een grote braadpan en bak het vlees 4-5 min. rondom tot ze goudbruin kleuren. Bestrooi met zout en schep ze op een bord.
  • Verhit de laatste el olie in de braadpan en bak hierin de ui, wortel en bleekselderij met de spekjes 6-8 min. tot ze karamelliseren. Voeg de vleesblokjes weer toe aan de pan, schenk de rode wijn erbij en schraap de aanbaksels los van de bodem van de pan. Laat de alcohol in 1-2 min. verdampen. Voeg de tomaten, laurier en 1 liter water toe en breng op smaak met peper en zout. Duw de tomaten stuk met de pollepel. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur en 30 min. tot 3 uur mals en gaar.
  • Voeg de aardappels toe en stoof ze 30-35 min. mee tot ze gaar zijn. Voeg de laatste 5 min. de doperwten toe. Breng nogmaals op smaak met peper en zout en bestrooi met de peterselie. Serveer met stokbrood.

Voedingswaarde

calorieën: 754kcal
eiwit: 54g
vet: 38g
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING SILVIA COLLOCA FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook deze lijst: 15x Italiaans stoofvlees per favore!