Ingemaakte citroenen

Ingemaakte citroenen

aantal | bijgerecht | | midden-oosters |
In Midden-Oosterse gerechten tajines en stoofgerechten worden ingemaakte citroenen gebruikt. Je kunt ze kant-en-klaar kopen bij de Midden-Oosterse winkel… maar nog lekkerder is het om ze zelf te maken. En het is nog supersimpel ook! Dit zijn ingemaakte citroenen à la Merijn & Nadia.

Ingrediënten

  • 4-5 citroenen bio
  • zout grof
  • oranjebloesemwater

Instructies

  • Kruis de citroenen aan de bovenkant in tot halverwege, schep in iedere citroen een flinke theelepel zout. Doe de citroenen in een schone uitgekookte pot,stop er zoveel in dat ze goed klem komen te zitten, schep er nog 2 el zeezout bij en een scheutje oranjebloesemwater.
  • Laat de citroenen op een koele donkere plek konfijten. Na ongeveer 3 weken of een maand zijn ze klaar voor gebruik. Gebruik alleen de aromatische schil en verwijder het bittere vruchtvlees. Ook heerlijk in dunne reepjes in een salade!

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!