Indiase pizza met kerriebloemkool en groene peper

Indiase pizza met kerriebloemkool en groene peper

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | indiaas |

Deze pizza van naanbrood krijgt een topping van pittige Indiase ingrediënten en romige Italiaanse mozzarella.

Kooktijd:20

Oven40

Totale tijd:1

Ingrediënten

  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma gemalen
  • el olijfolie of mosterdzaadolie
  • 1 bloemkool klein, in roosjes
  • 4 stuks naanbrood
  • 4 flinke el tomaten gezeefd, passata
  • 2 bollen mozzarella à 250 g, uitgelekt, in plakjes
  • ½ rode ui in dunne ringen
  • 1 groene chilipeper in dunne ringetjes
  • muntblaadjes ter garnering

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng in een kom het kerriepoeder, de kurkuma, 1 el olie en 1 tl zout. Schep de bloemkoolroosjes hierin om. Leg ze op de bakplaten en rooster ze 25 min. tot ze goudgeel kleuren en lichte schroeiplekjes krijgen.
  2. Bestrijk elk stuk naanbrood met 1 el gezeefde tomaten en verdeel hierover de mozzarella, bloemkool, ui en peper. Sprenkel er nog 1½ el olie over. Bak de pizza’s in het midden van de oven in 15 min. of tot het brood knapperig is en de mozzarella smelt. Strooi er vlak voor het serveren muntblaadjes over.

Voedingswaarde

Recept: Jill Dupleix. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Vivien Walsh

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!