aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
indiaas |
Deze pizza van naanbrood krijgt een topping van pittige Indiase ingrediënten en romige Italiaanse mozzarella.
Ingrediënten
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl kurkuma gemalen
- 2½ el olijfolie of mosterdzaadolie
- 1 bloemkool klein, in roosjes
- 4 stuks naanbrood
- 4 flinke el tomaten gezeefd, passata
- 2 bollen mozzarella à 250 g, uitgelekt, in plakjes
- ½ rode ui in dunne ringen
- 1 groene chilipeper in dunne ringetjes
- muntblaadjes ter garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng in een kom het kerriepoeder, de kurkuma, 1 el olie en 1 tl zout. Schep de bloemkoolroosjes hierin om. Leg ze op de bakplaten en rooster ze 25 min. tot ze goudgeel kleuren en lichte schroeiplekjes krijgen.
- Bestrijk elk stuk naanbrood met 1 el gezeefde tomaten en verdeel hierover de mozzarella, bloemkool, ui en peper. Sprenkel er nog 1½ el olie over. Bak de pizza’s in het midden van de oven in 15 min. of tot het brood knapperig is en de mozzarella smelt. Strooi er vlak voor het serveren muntblaadjes over.
Voedingswaarde
Recept: Jill Dupleix. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Vivien Walsh
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!