in melk gepocheerde kabeljauw met spek

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | mediterraans |
Vandaag pocheren we kabeljauw in melk. Hierdoor krijgt de vis een zachtere smaak en komen de kruiden beter tot hun recht!
kooktijd40 minuten

ingrediënten

  • 300 g aardappels bloemige, kleine, in dunne schijfjes
  • 1 el olijfolie
  • 100 g bacon in stukjes
  • 1 ui in dikke ringen
  • 500 g kabeljauw* gerookt, rauw
  • 300 ml volle melk biologische
  • 300 ml slagroom
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm

instructies

  • Kook de aardappelschijfjes in 7-8 min. gaar in een pan met licht gezouten water. Giet ze af.
  • Verhit intussen in een diepe koekenpan de olie op matig vuur. Schep de bacon hierin 2-3 min. om tot knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Draai het vuur matig hoog en schep de ui 2-3 min. om zonder te laten kleuren. Voeg de vis, melk, room, laurier, tijm en wat zout en peper toe. Dek af met een vel bakpapier en pocheer de vis 6-8 min. tot je deze met een vork makkelijk in vlokken kunt verdelen. Voeg de aardappelschijfjes toe en laat ze 5 min. doorwarmen.
  • Schep de vis, aardappelschijfjes en ui met een schuimspaan in een schaal. Zeef de pocheervloeistof maar bewaar de laurier en tijm, schenk over de vis en aardappelschijfjes en garneer met de laurier, tijm en achtergehouden spekjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Gerookte rauwe kabeljauw is niet overal te koop. Bestel het online, bij smokehouse.nl bijv. Of neem gerookte heilbot.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Petrina Tinslay. Styling: David Morgan. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!